maandag 17 oktober 2011

Onomichi

Van Omi Shima varen we naar Onomichi .Het is een drukke haven met  langs de oevers veel industrie en hoge flatgebouwen . Het eerste aanzicht is wat rommelig en het is niet makkelijk de marina te vinden die verscholen ligt achter  een  oude ferry terminal (blijkt later) . We hebben de coordinaten wel ,maar pas als we er zowat voorbij zijn ontdekken we de ingang.De marina is klein ..er kunnen 12 boten liggen ,mits ze niet te groot zijn , Maar  er is water en stroom !. 


We gaan de volgende dag naar het stadje en we genieten van de oude huizen en smalle straten.Het blijkt ,nu we aan wal zijn,  een aantrekkelijke stad met een  zeer oude zeehaven. Onomichi is bekend om de tempelcomplexen die op de berghelling gebouwd zijn;langzaam wandelen we door de smalle straatjes ,steegjes en over eindeloos lange trappen....als we halverwege zijn komt de kabelbaan gondel ons voorbij. We denken er niet  aan om terug te gaan en lopen door . De meeste bezoekers zijn verstandiger.Met de kabelbaan omhoog en lopend naar beneden. Onderweg krijgen van een oude dame een paar mandarijnen toegestopt en we worden steeds weer verrast door een mooie doorkijk of geweldig uitzicht.

De Pagode, zowat halverwege

Op het hoogste punt staat de Senkoji tempel met daarnaast een prachtig "Bell House"  met een grote klok  .We blijven een tijdje rondkijken -ook in de souvernirs shops --voordat we afdalen. Dat gaat echt beter dan klimmen. Er staan aan de temeplstraat 28 tempels .In een aantal huizen aan deze weg hebben beroemde Japanse schrijvers gewoont of gewerkt.Ze worden dan ook  
   "  Literature Memorial Room " genoemd.Ook  zijn er en  een groot aantal  "Literature Memorial Stones"   ..rotsblokken met ingehakte stukken tekst van de schrijvers.Wij hebben er niet zoveel mee ook omdat we de taal niet begrijpen.

De Senkoji tempel
.



De straatje zijn steil hoor



Uitzicht over Onomichi vanaf de Senkoji tempel






beeldjes van de Goden
Hij heeft het koud
Als we weer afdalen komen we langs een paar grote scholen met jonge kinderen. Zij moeten dus iedere dag de trappen op en neer ,voordat ze met een busje naar de buitendorpen gebracht worden.


We belanden in een grote , luxe overdekte winkelgalerij  met mooie  en zo te zien , dure winkels  . 
Er is veel meer te doen volgens de folder ,maar daarvoor ontbreekt ons de tijd. Wat zeker is dat  het  beter  is om hier in het voorjaar  te zijn in het  " Cherry Blossom " seizoen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten