woensdag 26 oktober 2011

Sakai , Nara en Kyoto

Als we in Sakai liggen ,ontdekken we al gauw dat we  slechts op een paar minuten lopen vanaf het station zijn en dus gemakkelijk naar Kyoto en Nara kunnen reizen. Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan en bestaat al sinds de 7e eeuw. Hier speelde zich heel veel van de Japanse geschiedenis af. Er zijn 17 "World Heritage sites  "  zo'n 1600 Boeddistische tempels ,400 Shinto shrines. Heus te veel ,zelfs voor een paar weken. We besluiten er een lange dag naar toe te gaan. Vanaf het station met de gewone trein naar Osaka en vandaaar met de supersnelle Shinkansen naar Kyoto, De treinreis op zich is al een belevenis. Op het station in Kyoto kun je dagkaarten kopen waarme je in alle bussen naar elke bestemming kunt gaan. Aan boord hebben we voorbereidend werk gedaan en we weten wat we beslist willen zien. Hoewel het erg druk is -Kyoto is een toeristische attractie bij uitstek- wordt het een goedbestede dag,
En...langer hoeft voor ons ook niet 


De Gouden Tempel


















De "gouden Tempel " of wel Kinkaku  /Rokuon-Ji tempel is een van de aansprekende gebouwen. Van af het jaar 1220  was het de villa van Kintsune Saionji. 
Yoshimitsu ,de 3e Shogun van Ashikaga deed afstand van de troon in 1394.Na 3 jaar werd Kitayamaden , het park eromheen ,aangelegd en hij deed er alles aan om het een adembenemende omgeving te maken. Na zijn dood werd de site ,overeenkomstig zijn laatste wil  gebruikt als Zen Boeddistische tempel. .Alle gebouwen in en rond het park kwamen echter tot verval ,behalve de Kinkatu. De tuinen er om heen zijn goed bewaard gebleven in de staat als honderden jaren geleden. De officiele naam voor Kinkaku is "Shariden" .Het elegante gebouw  heeft 3 verschillende architecturen. De begane grond is in Palace style, de 1e verdieping in Samuorai style en de tweede verdieping inZen tempel style. Zowel de eerste als de tweede verdieping zijn bedekt met goud . Het dak waarop de Chinese Phoenix staat is bedekt met shingles.
In de vijver zijn een aantal eilanden,  die prachtig begroeit zijn .De 

De zilveren tempel

















.De Zilveren tempel of wel Kannon Den /Ginkaku tempel heeft twee verdiepingen  begane grond is gebouwd in de traditionele Japanse residentie stijl , de eerste verdieping  in de Chinese tempel architecture. De tempel is gebouwd in 1482  door Ashikaga Yoshimasa , van  de 8e Muromachi Shogunate. .De gouden tempel was gebouwd door zijn grootvader.. 


Theepot straat Kyoto
De theepotstraat is de  weg die leidt naar de  Kiyomizu Dera  tempel,  die gebouw is in 798, en ,na ze in verval raakte gerestaureerd/hebouwd in 1633. De tempel wordt toegeschreven aan de Hosso School of Buddihme wat in Nara ontstond, en heeft de intriges (ook hier) van de lokale scholen voor het Boeddissme  overleefd. het is nu een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kyoto.
Het hoofd gebouw heeft een enorme veranda, ondersteund door honderden pilaren. Net onder  het gebouw is een waterfal genaamd Otowa-no taki , waar bezoekers het heilige water ,dat ,volgens de overlevering, therapeutische werking heeft ,drinken. Rondom  het hoofdgebouw zijn diverse  onder tempels en shrines. Bij de Jishu jinja kunnen bezoekers zich verzekeren van succes in de liefde door met gesloten ogen over de 18 stenen tussen  het gebouw en het beeld van de God te lopen.


De theepot straat dank haar naam aan de honderden potterie- en souvernier , handicraft shops aan weerszijden van de staat. 









Twee geisha's
Ingang Noji tempel









Geen opmerkingen:

Een reactie posten