maandag 17 oktober 2011

Omi shima Miyaura

We varen in een dag van Hiroshima naar Omi Shima Island en kunnen afmeren aan de pontoon tegenover de ferry terminal in Mi aura.
In Miyaura is de veelgeroemde Oyimazumi Shrine , gebouwd omstreeks 1338 en herbouwd in 1573.Het houten beeld van de God in de Jushichi Shrine dateert uit de de Heian periode die duurde van 792 tot 1192. De entrance is prachtig versierd. Op het complex staan 3 musea tw. Shiyoden Hall en Kokuho-kan. Hier zijn de oudste samourai wapenuitrustingen -grote zwaarden en harnassen-tentoongesteld; deze zijn gebruikt in de veldslagen tussen de Genji en Heike clans en door de Kono Familie  tijdens de Mongoolse invasies zo'n 1350 jaar geleden.In het derde museum -het maritieme -staat het motorjacht " Hayama mura"  van  Keizer Hirohito.Zijn hobby was zeebiologie en er staan veel planten en dieren die van oorsprong uit de Seto Nailai komen

Ferry terminal

Aan de pontoon in Miyaura


 De "Gohonden" shrine is de belangrijkste gebouw. Met z'n vermillioen -rood geschilderde buitenwanden en het dak van JapansCypress schors is het een goed voorbeeld van de Nagare Zukuri arhitectuur. Oorspronkelijk gebouwd in 1322  en  na een brand herbouwd in 1378. Tijdens de restauratie in1953 zijn dokumenten gevonden die vermelden dat de bouw startte in 1333 en dat het een groot deel vande resterende eeuw duurde voordat  het klaar was.


De toegang tot het complex lijkt erg nieuw.Er  staan een aantal prachtige beelden van leeuwen  en  links en rechts in de doorgang   mooie houten beelden.
De shrien ligt in een soort landschaps park waar ook de oudste  kamferboom van Japan staat(zie foto)

Kamfer boom


Gon Shrineohond



Entrance Oyamazumi Shrine

De God van de shrine is Oyamizimi , een oudere broer van de Zon godin Amaterasu-omi kami
Oyamizumi is de God van de zeelieden en het land en tevens de beschermheer van alle Japnnners Een afstammeling van hem , Ochi-no- Mikoto verklaarde Omi Shima Island tot Heilige grond'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten