zondag 5 augustus 2012

Dutch Harbor

We vertrekken  vrijdag de 6 juli nadat we dieselolie getankt hebben. Het weerbericht is goed maar later blijkt dat er niet veel van klopt. We willen naar Dutch Harbor omdat we daar in moeten klaren
Het is omstreeks 400 mijl en we blijven noord van de eilanden
De eerste dag gaat het geweldig doch later slecht.Veel regen ,mist, potdichte mist en de wind recht van voren. Alles wordt nat en drogen  is onmogelijk

In de derde nacht stormt het en gaan we maar en paar uur bijliggen...steken de kachel aan om weer  wat warm te worden en slapen beide een halve nacht. We nemen het voor lief dat we wat tijd verliezen.Onder het "bijliggen" verlijert het schip een aantal mijlen met de wind mee.maar we hebben ruimte genoeg. 


Het blijft slecht al neemt de wind gelukkig af.
Op de weerkaarten is te zien dat er een aantal lage druk gebieden naderbij komen en we besluiten om het resterende deel van de tocht "motorzeilend" af te leggen. Het   duurt nog 24 uur voordat we de haven binnen lopen en de Russische Kerk op de kust zien. Nadat we oproepen  worden we door de havenmeester naar de "Small Boat Harbor" gedirigeerd en vinden een mooie plek aan de pontoon naast een visserboot "Northern Light" waarmee Greg -ontdekken we later  - aan het opknappen is.


Hij blijkt een geweldig plezierige buurman. Maakt ons wegwijs voor wat en waar te kopen, brengt ons met de auto overal naar toe  zelfs  naar de gemeenschapsruimte van het stadje waar we-omdat we ouder zijn dan 55 -gratis mogen douchen.Een luxe ,naar zo'n  koude trip .

Het inklaren gaat vlot en efficient ,ook al omdat we ooit in Australie al een visum aan gevraagd hebben. De  "Sailing Permit" geldt  voor een jaar .

Na onze avonturen in Japan en Korea  voor wat betreft inkopen van onderdelen , voedsel  en kleren
is het hier een verademing.  Alles is in   grote maten  en we kopen schoenen, regenpakken (Zweedse ,made in Portugal......) en grote literspakken met yoghurt !! 
Niu kunnen we ook begrijpen wat er in de verpakking zit .Sytske zegt het is" hier een paradijs" 
Ze gaat ook nog naar de dameskapper !!

Eigenlijk zouden we wel langer willen blijven doch de tijd dringt.
19 juli -gedenkwaardige dag- tanken we diesel en gaan naar zee.
Het wordt snel erg winderig en we zoeken beschuttng in Lava Bight onder de kust.
Doch...de wind draait , we moeten vluchten en zijn dan weer onderweg.
Een 49e huwelijks nacht in Lava Bight aan lagerwal is geen aantrekkelijke optie !!


een paar plaatjes...
Het eerste wat we zien Russchische Kerk

Small Boat Harbor

De Main pontoon

De Bald Eagles houden ons gezelschap

Dit zien we bij het veralten van de haven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten