donderdag 1 december 2011

Kurahashi

In Kurahashi liggen we aan de pontoon die bedoeld is voor gasten . Er staat een bordje dat verwijst naar de onsen of wel heet water bad. Het bezoek daar is een heerlijke ervaring. We hebben dat al vaker gedaan ,  Een  " onsen"  is een publieke  badgelegenheid.  Hoe gaat dat ...

Wel je komt binnen, koopt een ticket en gaat naar kleed ruimte . Er zijn kasten waar je de spullen kunt opbergen. Dan naar de natte ruimte .Eerst was je  je goed  met  warm water  en dan afspoelen onder de hete douche. Vervolgens stap je in een van de heetwater baden waarin  je  een tijdje  blijft zitten en heerlijk ontspant.
In een volgend bad zijn masserende warmwater stralen, goed voor de rug en spieren  !! Als je ook nog in koud water wilt is dat er ook , maar  BRRR. 
Na een tijdje ga je weer naar de douche was je nog eens  en dan ...opnieuw in het bad. 
Japan  is heet water  en  we laten geen gelegenheid voorbij gaan om  te badderen.
In de echte onsen komt het water uit een heilzame  heetwater bron; dat is in de vulkanische gebieden prachtig . In de badhuizen die niet in deze gebieden liggen wordt het water kunstmatig verwarmd en gefilterd. 
Het moet wel even wennen ,zo met allemaal blote mensen in een ruimte (mannen en vrouwen gescheiden hoor) maar het is zalig !!
Een van de oudste natuurlijke havens van Japan

Mandarijnen 

Ze zijn overheerlijk


We wandelen naar  oude natuurlijke haven op dit eiland .Het laatste stuk is stijl en gaat vlak langs de berghelling waar de mandarijnen gekweekt worden. een mevrouw die aan het werk is roept ons en brengt eenzakvol van de heerlijke zongerijpte vruchten.. Van betalen wil ze niet weten ...welkom in Kurahashi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten