vrijdag 10 augustus 2018

Tropische zomer....

Maandag 2 juli gaan we van  de Brandemar naar de OudegaasterBrekken ,blijven een nachtje en zeilen dan door naar Grutte Gaastmar waar we voor anker gaan en  een paar keer zwemmen.     Vrijdag de 6e juli zeilen we naar Sneek ,kopen  onderweg diesel olie ,benzine en schroefasvet   .
We vinden een goede plek - als vanouds-  aan de Zomerrak Promenade.
Sytske gaat naar de kapper en we doen boodschappen.
Zondag de 8e komen Sylvia en Rienk aan boord en het is een heel gezellige dag ,ondanks alle drukte om ons heen.
 s'Maandags zeilen we naar de Nije Kruspolle in de Fluessen   en denken daar de nacht door te brengen; we vinden het  maar niks en dus ankeren we aan de zuidzijde van het eilandje. 
De volgende ochtend waait het stevig en  we ontdekken  een betere ankerplek op de Swarte  Walde bij Koudum ; we waren hier nog niet eerder.

Vanaf de Swarte Walde kunnen we met de tender de Koudumer Far op naar Koudum waar een voortreffelijke aanlegplaats is voor boten zonder mast .Uiteraard doen we even boodschappen.
In de Koudumer Far zijn een aantal steigers die ook nog aan het fiestspad liggen...

Donderdag de 12e zeilen we via de sluis in Stavoren naar Enkhuizen en ankeren in de  Compagnies  haven ,vlak voor het Zuiderzee museum. s'Zondags bezoeken we met vrienden een concert in de Westerkerk in Enkhuizen en dinsdag daaraanvolgend hebben we uitermate gezellige dag met vrienden in Benningbroek.
s'Woensdags  vertrekken we weer en zeilen terug naar Friesland ( Stavoren)  en gaan in de Swarte Walde voor anker. Nu we weten dat  in de Koudumer Far goede steigers zijn sturen we Marida in die richting , maken vast en zetten de fietsen aan wal.

Vrijdag, zaterdag en zondag fietsen we langs verschillende routes door Gaasterland. 
We hebben wat geluk want op zaterdag tijdens de" Visserij dagen" in Stavoren wordt in de haven ,bij  de oude sluis de legende van het "Vrouwtje van Stavoren"door plaatselijke amateurs op voortreffelijke manier in beeld gebracht.


Zondag is het erg warm en fietsen we door de schaduwrijke bossen,  met uiteraard een bezoekje aan het Mirnser Klif .
s'Avonds gaan we van de steiger naar de ankerplek waar een heerlijk koel windje waait

Omdat oude zeilvrienden met hun camper in Sneek zijn varen we ook terug naar de stad  en maken een paar gezellige dagen met elkaar. 
Zij hebben de boot verkocht en trekken nu met een camper ....wel een verschil met varen  maar de herinneringen aan de tropische tijden blijven mooi.

We willlen niet in de haven blijven en ankeren een paar dagen in de Goeingarijpster Poel totdat we , 
weer in Sneek,   famile op bezoek krijgen. 
Maandag de 30 juli maken we hen een rondtochtje naar Langweer IJlst en Sneek .Een erg leuke dag !


Wim smeert lekkere broodjes.....

Lisa en Sytske
In een blauw geruite kiel ..

De woensdag daarna bezoeken we oude vrienden in Oppenhuizen ,waar we via t'Ges met de dinghy naar toe gaan. Hier blijkt de buitenboord motor geen koelwater te krijgen.
Dus moet de impellor vernieuwd worden ..en klusje voor de volgende dag. 

Ook lijkt  de ankerlier kuren te hebben vanwege een - vermoedelijk -kapotte controlbox. We kopen een nieuwe en ontvluchten dan de drukte van de start van de Sneekweek en ankeren weer op de  Witte Brekken...een goede plek om de ankerlier te repareren.
De controbox  is niet het enige probleem en dus moet ook de motor van de ankerlier gedemonteerd worden .....al met al weer  een klusdag.
Alles werkt nu weer gewoon.

Vanwege de weersverwachting -veel wind -besluiten we om een meer beschutte plek in Gaastmar op te zoeken en daar gelijk boodschappen te doen.
De "Storm" van donderdag op vrijdag viel mee ; toch blijven we een paar dagen lekker aan de steiger liggen en maken nieuwe plannen. 10-08 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten