maandag 14 mei 2012

verder noordwaarts

Na een heerlijke week in Tottori vertrekken we naar Shibayama. Dit is een kleine vissersplaats waar we slechts een nacht verblijven. Deze haven is ons aanbevolen door vrienden uit Tottori.Het is een goede stop op weg naar Ine Port .
Het is een dag motoren naar Ine. ook hier hebben we al reeds een contact.De Mukai family die een Sake Brouwerij bezit. Van een zeiler uit Sakai Minato kregen we een pakje mee ,bestemd voor deze familie.Tevens een aanbeveling. Het is waardevol zulke contacten. ! 

Het weer verslechtert als we in Ine zijn .  Bijna een week lang  harde wind uit het noorden . De haven     is goed beschut. We blijven dus even hangen . In Ine zijn de bekende " Boothuizen" die elders in Japan al lang verdwenen zijn. Het is een bezienswaardigheid die veel bezoekers trekt , ook uit Japan. Op een dag was er een bus vol  met mensen die schilderijen en aquarellen maakten van deze romantische haven. Ze komen uit Nara .. Ook "Marida " blijkt een gewild onderwerp.

Boothuizen of Funaya


Smalle straatjes
 Zodra het wee3r wat opknapt gaan we verderop , De volgende stop is Echizen Fishing Port, We moeten Wakasa Wan oversteken om er te komen. Het wordt een prachtige zonnige dag , alleen... er is geen wind.


In Echizen is verder niet veel te beleven. We vinden een goed plekje in de haven achter enorme grote stenen dammen. Die zullen  hier ook wl nodig zijn . In de winter kan het in de Japanse Zee flink spoken. Op diverse plaatsen hebben we "breakwaters" gezien die behoorlijk beschadigd waren.

Na Echizen varen we naar Kanazawa. Het is in deze haven moeilijk een plek te vinden om aan te leggen.Uiteindelijk gaan we naar een uithoek waar de schepen van Japan Coast Guard  afgemeerd zijn.
Ze  hebben ons al aan zien komen.....zoals gewoonlijk staan er weer 8 man gereed met allerlei formulieren. Als e.e.a.  afgehandeld is blijkt dat we niet mogen blijven liggen op deze plek.Ze dirigeren ons naar een ander basin en daar vinden we gelukkig een mooie beschutte plaats  ,vlak bij de supermarkt ,postkantoor en onsen. Aangezien het stevig regent besluiten we om lekker uit te slapen en een rustdag te houden. Morgen   (  16 mei ) zien we weer verder


Geen opmerkingen:

Een reactie posten