maandag 30 april 2012

Tottori

Na een paar dagen gaan we weer verder op. Een hele dag varen we dicht onder deze prachtige westkust van Honshu .Het landschap is bergachtig -beroemd is de met sneeuw bedekte Mount Daisen- en groen. Helaas neemt de wind in de middag flink toe en motoren we de laatste twee uren, tegen wind en golven. Om vier uur in de middag zijn we er en krijgen een mooie ligplaats tegenover de gebouwen van kustwacht en haven directie. Als gebruikelijk vullen we een aantal formulieren in...

Spoedig krijgen we bezoek van Kazue Nagami ,de president van de Tottori yachtclub. Hij is bevriend met een aantal zeilers uit Busan die onze komst gemeld hebben. Goed,  zulke contacten, maakt het leven wat eenvoudiger. 

Oude vrienden ,die we vorig jaar in Yuge ontmoet hebben weten dat we in Tottori zijn en willen ons bezoeken. Het wordt een fantastische dag ! De foto's laten dat wel zien. Het is dezelfde family die ooit bij ons pannekoeken leerden kennen. Het zijn Etsuko,en haar man Kishimodo en twee dochters Hiraki (5 jaar ) en Aon (2) jaar .Mee komen Capt. Keizo Takahasi en zijn vrouw Takako -san en een familie vriendin die Engelse les geeft. Ook captKeizo spreekt vloeiend Engels zodat de taal deze keer geen belemmering vormt. 

Hikari en Aon hebben een lied voor ons ingestudeerd "Top of the world " van de "Carpenters"
Wij vinden dat heel speciaal ....twee zulke jonge kinderen die een Engelse tekst leren..terwij een overgroot deel van de Japanners geen woord Engels spreekt ,Hiraki en Aon worden op een keyboard begeleid door de vriendin van de familie. 

Sytske heeft de voorgaande dag de lunch geprepareerd (rijst  ,curry ,hollandse groentensoep .Als toetje Yoghurt met aardbeien.Het is een heel gedoe met 9 mensen aan boord maar het is erg gezellig en onvergetelijk .

Top of the World !!!!!

Keyboard op het aanrecht

Adri, Sytske Takako-San , de vriendin, Etsuko San ,Aon,Hikari Cap Keizo.. Kishimodo



  We hebben ook nog een paar vissen  en wetende dat ze in Japan gek op vis zijn laten we ze zien

Onmiddelijk zijn Etsuko San en Takako San  aan de slag  en de vis blijkt ,na gebakken te zijn heerlijk van smaak . De dag vliegt om.....

We zijn allemaal wat verdrietig als we afscheid nemen !!!

Vrijwel zeker zien we deze vrienden niet meer terug .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten