dinsdag 10 oktober 2017

augustus ,september en oktoberVanuit  Stavoren zeilen we naar  Gaastmeer en ankeren op de bekende plek .Na een weekje varen we naar de Goingarijpster poel en gebruiken de Marrekrite steiger . Hier kan de poes van boord , net als wij ….We wandelen langs het Jouster vaartje  op de Greate Griene.
Van hier maken we het bekende loopje naar Sneek omdat we naar Groningen ( UMCG) moeten  voor controle 
.Met al het goede nieuws over Sytske vertrekken we opnieuw naar de Goingarijpster poel.Het wordt een koude ,regenachtige week .

Zodra het weer wat opknapt gaan we naar Stavoren  ; het waait totaal niet en dus gebruiken we het ijzeren zeil. Het is zo stil dat het skûtsjesilen op het IJsselmeer is afgelast. Uiteindelijk kunnen we na een uur wachten de sluis door en steekt de wind op zodat we toch nog zeilend naar Enkuizen komen.
In de Compagnies haven is een fijne ankerplaats. 
Na de nacht gaan we ankerop en zeilen naar Hoorn

.In de voorhaven van  Hoorn ankeren we vlak achter de bomen ;het blijkt dat het niet zo’n goede plek is en dus verkassen we naar de strekdam .We  krijgen bezoek van vrienden uit Hoorn en Blokker en hebben gezamenlijk een paar heerlijke dagen.De tijd gaat veel te snel helaas en spoedig vertrekken we naar Lelystad om ook daar vrienden te ontmoeten. De bedoelde ankerplaats achter de spuisluis is niet zo geschikt om mensen aan boord te krijgen en dus verhuizen we naar de kade in Lelystad Haven.

De 29e september zeilen we ,opnieuw met weinig wind ,naar Lemmer,gaan door de kleine sluis en varen in de stromende regen  naar de Witte Brekken bij Sneek;  zo  langzamerhand een vaste plek.
Omdat we  naar Ede willen brengen we Marida weer naar Sneek. In de dagen daarna pendelen we wat heen en weer tussen Sneekermeer en Sneek omdat we een stuk of wat trips met openbaar vervoer moeten maken.

De  13e september liggen we aan een steiger van de Marrekrite en het             stormt !! Aan boord is dat behalve dat het wat lawaaierig  is geen probleem. Zodra het wat beter wordt zeilen we via de Fluessen naar Stavoren en vervolgens naar Enkhuizen waar we weer een paar dagen ankeren. Het blijft  mooi zeilweer met zuidwesten wind en dus lopen we gemakkelijk naar Kornwerderzand. We kunnen daar overnachten aan de wachtsteiger en de volgende dag gaan we met gunstig tij naar Harlingen, Daar aangekomen vinden we het niet genoeg en gaan door naar Franeker. Na een nacht aan de Zuiderkade gaan we snel door naar Leeuwarden waar we de 29e september aankomen.Het aanleggen gaat niet geheel foutloos en de mast raakt in de bomen en krijgt blaadjes. Natuurlijk halen we de takken  er uit en maken de boel schoon
.


De havenmeester maakt een paar foto,s ( google even op Stadshaven  Prinsentuin) . In plaats van onze fout te verdoezelen wordt het op facebook breed uitgemeten, De foto,s staan ook hier met dank aan de fotograaf.
Na een bezoek aan onze voortreffelijke ambassadeur Joop Nijboer zijn we nu aan een steiger precies tegenover Lekkum in de Dokkumer Ee.
Eind van de week gaan we richting Lauwersmeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten