maandag 7 augustus 2017

Mei, Juni,en JuliWe vertrokken dit voorjaar de 6e mei uit Lunegat; wat later dan  gepland was  maar dat kwam omdat  de dagen daarvoor  Australische zeilvrienden –Dave and Pattie- uit Sydney ,beter gezegd uit Port Stephens, bij ons in Norg logeerden. Een paar prachtige dagen .                                                Met hun zeilden we in 2006 door het ganse Great Barrier Reef.van Sydney tot Darwin .                                                                                               Elders in het log staan daarvan wel foto’s en stukjes tekst.

De eerste dagen is het snertweer en liggen we aan de steiger van de Marrekrite in Lauwersmeer .Op deze plek kunnen de fietsen van boord en doen we dus boodschappen in Kollum.
Voor de rest lezen we veel en rusten wat uit .

20 mei gaan we door de sluis van Dokkumer Nieuwe Zeilen richting Dokkum en meren af aan een plekje van de Marrekrite aan het fietspad.; best handig want het is een kwartiertje fietsen naar deze wereldstad. We vragen wat informatie voor een nieuwe startaccu want de oude heeft het opgegeven en aanduwen gaat met een boot lastig. 23 mei zijn we door Dokkum en leggen aan bij de accu leverancier die de nieuwe startaccu keurig aan boord brengt.  Plezierig bedrijf …ASD genaamd
We varen door naar de  Prinsentuin in Leeuwarden en daar loopt de Auqudrive homokineet los. Nu waren we daar al voor gewaarschuwd omdat we ver over het geraamde aantal werkuren heen zijn. Toch zien we kans het ding vast te zetten . Wellicht een tijdelijke oplossing .
’s Middags de stad in en natuurlijk gaan we bij Joop Nijboer op visite.Bij Wagenaar kopen we nog lak en een dikke fender,bij Raukema een lampeglas.

De volgende dag maken we rond 13:00 los en gaan op weg naar Sneek ; we hebben in Sneek eigenlijk niks te zoeken en we besluiten maar door te varen naar de Witte Brekken. Daar gaan we aan het werk ….. de blazen van de romp weghalen en opnieuw plamuren en schilderen ;al dit was al gedaan in de winter doch dat is op z’n zachts gezegd geen succes !! Buiten werken in de winter is niks waard blijkt maar weer eens.Het weer zit in deze weken erg mee..warm droog en niet teveel wind.Het werk wordt gedaan vanuit de dinghy en die blijft niet schoon en moet dus ook gereinigd worden: werk van het werk !


Boodschappen en spullen halen we in Sneek en dus varen we met de bijboot verscheidene keren de Woudvaart of het ‘t Ges af.
17 juni komen Rienk en Sylvia over en dus varen we met Marida naar de Sneker haven aan het  vroegere Zomerrak Een gezellige dag!! 4 dagen  later komen Heinz en Catharine een dagje .Zij zijn de eerste zeilvrienden die we onderweg maakten;eerste ontmoeting in 2002  op Porto Santo  waar ook Columbus met zijn liefje woonde   .                                                         In al de jaren daarna ontmoetten we elkaar steeds weer o.a in  Bali,Malaysia, Nieuw Zeeland etc etc 

;Om ze een stukje van onze jeugd in Sneek te laten zien varen met met de bijboot vanaf de Woudvaart naar de Geeuw en door de grachten weer terug ..een heerlijke dag. Uiteraard gaan we opnieuw naar onze werkstek opde Witte Brekken  en blijven daar tot eind Juli.
Nu liggen we in de Jachthaven  Roggebroek vlak bij Stavoren ,om twee redenen.


.Ten eerste wordt  de bestelde nieuwe Homokineet hier bezorgd en ten tweede gaat Sytske een dag naar Hengelo met de trein.Deze haven ligt dicht bij het station in Stavoren. …en als Sytske even weg is kan de nieuwe as gemonteerd worden.Bovendien moet ik afwassen ,emails maken en een nieuwe gasflles halen . Zondag gaan we terug richting Sneek….misschien een dagje Sneekweek ??


 Ankerplek Gaastmeer.....Sytske zegt wel eens "waarom moesten wij zover weg ???"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten