zaterdag 11 april 2020

begin seizoen 2020 ,lekker vroeg

Na de winter waarin we weinig onderhoud deden zijn we al vroeg, op 22 maart aan boord gegaan.Op de foto ligt Marida aan de steiger om de watertank te vullen .De dieseltank en de jerrycan met benzine voor het aggregaat zijn eveneens vol. Natuurlijk is de poes mee aan boord.Er is voldoende kattebak grit en eten ingeslagen voor het beestje.

We varen naar Senneroog, een eilandje in de aanloop naar het Lauwersmeer.Daar is een heerlijke haven waar ook de kat even van boord kan,Het is in alle opzichten een veilige plek.Boodschappen bestellen we online en vriendenvan Antje C halen ze in Kollum op en bezorgen ze aan boord.Wat een gemak en ,vooral nu, een veilige manier van inkopen doen.

Omdat de havens gesloten zijn is er ook geen vuilcontainer beschikbaar en moeten we op een andere wijze van on huisvuil afkomen.In de tijd dat we nog onderweg waren o.a. in Patagonie leerden we het vuil gewoon te verbranden.Op het eilandje zijn een aantal vuurplaatsen voor de barbeque en vuilverbranden gaat daar heel goed.Er blijft vrijwel niets over,Her glas houden we aan boord. We liggen met enkel schepen en een ieder houdt afstand en is voorzichtig, We blijven hier voorlopig.Bovendien is naar huis gaan geen optie omdat we denken dat we hier minder risico lopen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten