donderdag 15 augustus 2019

Beter laat dan nooit. augustus 2019

2019 geeft een gebroken zeilseizoen .In de eerste plaats is Marida pas laat in het water gegaan van wegen de werkzaamheden....

Het zwaard  is gerepareerd door Harry Koopmans  casco bouw,
het teak hout op de spiegel is vernieuwd omdat  het origineel vergaan was.
hout op de spiegel


De motor van de anker lier is vernieuwd daar tijdens controle een terminal  afgebroken is.Hij was ca 20 jaar oud en veel gebruikt.


Het schuim in de zitkussen was zo zacht dat we op de plank zaten en en dus is het vernieuwd evenals de bedden.Laatste keer dat we dat deden was in 2003 in Bundaberg .


En de romp is geschilderd  en het onderwater schip in de antifouling gezet

Uit eindelijk vertrekken we pas de 14e juni uit de haven en tot eind van deze maand vermaken we ons op het Lauwersmeer en het Reitdiep.

foto Reitdiep

.Vanwege een twee daagse verplichting in Norg gaan we pas de week daarop  richting Leeuwarden en overnachten in de Prinsentuin .

De 3e juli komen Rienk en Sylvia een dagje aan boord De rest van de maand zijn we in Gaastmeer,Jelte sloot Heeg ,Sneek en vica versa.

Begin augustus moet ik opnieuw  een paar dagen naar huis en laten we Marida achter in de jachthaven Sneekerhof .Het grootste deel van deze maand zijn we voornamelijk in de Zuid westhoek van Friesland . ook i.v.m situatie in Norg .

De plannen om naar het IJsselmeer te gaan stellen we uit tot 2020 .omdat we ook nu gauw weer thuis moeten zijn i.v.m het jubileum van de Vijversburg. 

29 augustus gaat Marida naar de jachthaven in Dokkumer Nieuwe Zijlen en wij naar huis. Wellicht kunnen we de laatste weken van september nog wat dagen aan boord zijn maar dat is nu nog onzeker Ook de komende winter zijn er wat aanvullende onderhouds werkzaamheden nodig en daarna kijken we weer uit naar de zomer.Voorlopig zijn we nu nog even onderweg naar Leeuwarden en liggen voor anker in Sneek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten