maandag 23 april 2018

Naar Sneek

De 16e gaan we inderdaad vroeg op en naar Leeuwarden .Doen boodschappen aan de winkelpontoon en  varen vervolgens richting Franeker. Via Grouw gaat niet omdat beide spoorbruggen over het van Harinxmakanaal niet draaien..Vlak voor Franeker  mondt de Franekervaart uit in het kanaal en daar is een aanlegsteiger gemaakt, dichtbij  de spoorlijn ,en dat is een goede overnachtingsplek.

17  April  passeren we Franeker en komen via de Tjerk Hiddes sluizen op het Wad -de Boontjes-en arriveren vroeg in de middag op Kornwerderzand. We besluiten om maar door te gaan naar Makkum en daar ook de sluis naar binnen te nemen .Hardwerken hoor ,3sluizen op een dag. In Makkum maken we vast in de binnenhaven en ‘s avonds komen Pauline en Wim gezellig aan boord eten.

Uiteindelijk moeten we deze week in Sneek zijn en dus motoren we via het van Panhuyskanaal naar de Bolswardertrekvaart ;de bruggen bij Wolsumer ketting en Abbegaasterketting draaien prachtig op tijd en het voetgangersbrugje   moet  je zelf  bedienen.Bij de spoorbrug in IJlst wachtten we een uurtje. Net voorbij het stadje staat de beroemde houtzaagmolen “de Rat” en daarnaast is een heerlijke aanlegplaats van de “Marrekrite” .Omdat het heerlijk warm weer is blijven we er een dagje liggen

Vrijdag de 20e april doen we dezelfde route als het stoombootje ( “ Johanna Jacoba”) dat sinterklaas naar Sneek brengt. Zoals gewoonlijk overnachten we aan het “ Zomerrak”  aan de Houkesloot  in Sneek en Lytse Griene in de Goeingarijpsterpoel.
moerasland ,het is prachtig

Wijdse lucht en ruimte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten