woensdag 22 oktober 2014

weer in Friesland en thuis wat nu??




Nadat we in Ijmuiden aankwamen zijn we snel naar het Ijselmeer gegaan, Toen we door de Oranje sluis  bij Durgerdam arriveerden wachtte ons een grote verrassing.
Lieve vrienden   met de  Emma Christina   wachtten ons op ....een heerlijk weerzien !!

Daarna zijn we een weekje in Lelystad gebleven om vrienden  en familie te ontmoeten,en zijn vervolgens naar Friesland gevaren om een paar weken in de ZuidWesthoek door te brengen.

 Nostalgie .....het was zeker 30 jaar geleden dat we  er voor het laatst waren en meer dan 50 jaar dat we er met onze kleine BM van uit Sneek naar Staveren voeren...in die tijd een hele reis hoor !

Prachtige herinneringen. Voor anker op de Lemster Brekken. aanleggen bij de Marrekrite in  Gaastmeer... even binnendoor naar Makkun en Koudum.
En niet te vergeten, de Sneekweek doorbrengen achter ons anker vlak bij Sijbe sloot en in de Goingarijpster poelen ,even naar Joure via de Noorder Oude weg....
 Het skutsjesilen.. en nog veel meer.
Wat een prachtig land bewonen we !!

Op weg naar onze plek in de jachthaven   "Lunegat "in Dokkumer Nieuwe Zijlen liggen we   een tijdje in de Dokkumer Ee ,gaan  via Bartlehiem naar het Lauwersmeer.

Marida krijgt nu een opknapbeurt. De motor gaat naar de revisie werkplaats, het interieur moet gelakt en volgend voor jaar moet de romp en het dekhuis geschilderd worden. 
Werk aan de winkel.



zomaar over het land bij Gaastmeer






Marrekrite  in Gaastmar
avondlucht
Lauwersmeer






Geen opmerkingen:

Een reactie posten